Webinar: Logistiek laden bij weinig netcapaciteit

02-09-2022

Begin

29-09-2022 om 15:30

Einde

29-09-2022 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online via Youtube of Vimeo

Kom as 29 september naar het webinar ‘Laden voor logistiek bij beperkte netcapaciteit’ van de Nationale Agenda Laadinfrastructuur (NAL).

Ben je beleidsmaker en wil je elektrisch vervoer voor logistieke bedrijven mogelijk maken? Of wil je als logistiek vervoerder overstappen op elektrische wagens? Heb hierbij te maken met beperkte netcapaciteit en krijg je geen nieuwe of grotere aansluiting op het elektriciteitsnetwerk? Geen nood: Kom as 29 september naar het webinar ‘Laden voor logistiek bij beperkte netcapaciteit’ van de Nationale Agenda Laadinfrastructuur (NAL).

Tijdens het webinar leer je:

  • Wat netcongestie is en wat dit betekent voor ZE-zones;
  • Welke oplossingen er zijn om toch over te stappen op elektrische voertuigen;
  • Wat gemeenten en bedrijven kunnen doen om deze oplossingen te realiseren.

Lucas van Cappellen van CE Delft presenteert het rapport ‘Laden voor logistiek bij beperkte netcapaciteit’ en gaat in gesprek met panelleden over de mogelijkheden en beperkingen van beschikbare oplossingen om met netcongestie om te gaan. Aan bod komen onder andere batterij buffer systemen, slim laden en collectieve oplossingen voor laadpleinen. Maar ook nieuwe producten zoals ‘ongegarandeerde aansluitingen’, waarmee bedrijven extra vermogen kunnen gebruiken op dalmomenten, wanneer anderen minder energie verbruiken. Dit is een nieuw product dat netbeheerders ontwikkelen en nu alleen in pilots beschikbaar is. Wat werkt voor jou?

Meld je aan voor het webinar!

Cookie-instellingen