Ruim 300.000 euro voor Limburgse ondernemers om elektrisch te rijden

05-10-2020 933 keer bekeken

De provincie Limburg stelt ruim 300.000 euro ter beschikking aan de Stichting E-PACT.

Met het project ‘Limburg Rijdt Elektrisch’ helpt de stichting bedrijven  om daadwerkelijk aan te slag te gaan met het inzetten van elektrische  auto’s.
Stichting E-PACT richt zich op de zakelijke markt. Daar is de komende jaren een versnelling van de aanschaf van elektrische auto’s te verwachten. Elektrisch rijden vermindert de uitstoot van CO2 ten opzichte van fossiel rijden met 30-70 procent. Afhankelijk van hoe groen de elektriciteit is die gebruikt wordt. Het project ‘Limburg Rijdt Elektrisch’ is er voor Limburgse ondernemers die hun personenwagenvloot willen elektrificeren. Daarnaast worden ze bijgestaan in het implementeren van Slim Laden om zo duurzame energie maximaal te benutten en maatschappelijke kosten te besparen.

EV & Laadinfra Scan
Stichting E-PACT heeft, in samenwerking met het bedrijfsleven, de EV & Laadinfra Scan ontwikkeld. In vijf weken tijd weet een ondernemer wat het besparingspotentieel is in euro’s en CO2 op de bestaande vloot gedurende de looptijd van het huidige wagenpark. Daarnaast krijgt het bedrijf inzicht in wat de investeringen zijn voor de aanleg van laadpalen en hoe deze in relatie staan tot bedrijfsgebouw(en) en de netaansluiting, via de toepassing van Slim Laden. Dit traject wordt begeleid door het bedrijfsleven, verenigd in het E-PACT Kennis Consortium. Hierdoor ontstaat economische spin-off bij het verduurzamen van wagenparken, terwijl ondernemers die de scan afnemen inzicht krijgen in wat de economische en milieuwaarde is bij het inzetten van elektrische auto’s.

Slim Laden is een techniek die in Nederland ontwikkeld is, voornamelijk in de openbare ruimte. Het is belangrijk om de komende jaren de slag te slaan naar semipubliek en privaat laden. Daarom doet E-PACT onderzoek op Slim Laden trajecten bij ondernemers en wordt het geleerde teruggegeven aan de BV Nederland, zodat over een paar jaar iedereen slim kan laden.

Cookie-instellingen