Subsidieregeling elektrisch rijden definitief; aanvragen vanaf 1 juli

04-06-2020 119 keer bekeken

Particulieren komen vanaf vandaag bij lease of aanschaf van een nieuwe elektrische auto in aanmerking voor een subsidie van 4000 euro.

Voor een gebruikte auto is dat 2000 euro. Zij kunnen vanaf 1 juli hun aanvraag indienen. De subsidieregeling voor elektrische personenauto’s is vandaag gepubliceerd in de Staatscourant, en daarmee definitief. Het kabinet wil hiermee schoon vervoer stimuleren en op termijn toegankelijk maken voor iedereen.

Elektrisch rijden dichterbij voor betaalbare elektrische auto’s
Het kabinet heeft in het klimaatakkoord afgesproken dat een elektrische auto voor veel meer mensen bereikbaar moet worden. Nu zijn het vooral nog veel zakelijke rijders die kiezen voor elektrisch. Met deze regeling, bedoeld voor particulieren die een middenklasse personenauto rijden, nieuw of gebruikt, wordt schoon, elektrisch rijden steeds aantrekkelijker voor een brede groep. Niet alle elektrische auto’s komen in aanmerking. Er zijn voorwaarden verbonden aan actieradius, de oorspronkelijke catalogusprijs en de minimale bezitsduur. Ook zijn er stevige voorwaarden om misbruik te voorkomen. De regeling loopt tot 2025.

Aanvragen vanaf 1 juli
Vanaf 4 juni 2020 kan iedereen informatie over de subsidie vinden op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Particulieren kunnen hun aanvraag vanaf 1 juli indienen, voor auto’s die zijn aangeschaft of geleased vanaf vandaag. Er is hard gewerkt om 1 juli te halen. Van Veldhoven wil graag snelheid om geïnteresseerden snel een steuntje in de rug te geven bij de keuze om elektrisch te gaan rijden, zeker in deze tijd. Ook brancheverenigingen als Bovag, RAI en ANWB hebben de noodzaak van snelle inwerkingtreding benadrukt. Zij zien dat veel mensen de keuze voor een andere auto door corona uitstellen.

Cookie-instellingen