Versnellen van de groei en transitie elektrische deelauto’s

06-10-2022 582 keer bekeken

Het aantal deelauto’s neemt snel toe en steeds meer deelauto-initiatieven bieden elektrische auto’s aan. Ook bestaande initiatieven zullen in de toekomst naar een volledig elektrisch wagenpark overstappen.

Om de groei van het aantal elektrische deelauto’s mogelijk te maken is het noodzakelijk dat er voldoende openbare laadinfrastructuur beschikbaar is.

Naast voldoende laadinfrastructuur is het ook van belang dat het aanbod aansluit op de verschillende typen deelauto-initiatieven. Sommige deelauto-initiatieven maken gebruik van de reguliere laadinfrastructuur, de zogenaamde free-floating deelauto’s. Voor anderen zijn gereserveerde laadpunten en daarmee parkeergelegenheid nodig, de zogenaamde station-based deelauto’s.

Met het programma ‘Versnellen van de groei en transitie elektrische deelauto’s’ spelen we in op deze ontwikkeling en gaan we met verschillende partijen in gesprek om de uitdagingen voor voldoende noodzakelijke openbare laadinfrastructuur inzichtelijk te maken en kennisproducten te ontwikkelen om de groei te borgen. Wil je betrokken zijn bij het programma? Schrijf je dan in voor de nieuwsupdate ‘Autodelen doe je duurzaam’.

Lees meer en schrijf je in voor de updates

Cookie-instellingen