Nieuwe monitor Slim laden

15-07-2024 292 keer bekeken

Het NAL programma Slim Laden voor Iedereen (SLvI) heeft een nieuwe monitor ontwikkeld. In deze monitor houden we de voortgang van slim laden in Nederland bij.

In de monitor staat informatie over de beschikbaarheid van slim laden, de bereidheid van EV-rijders tot slim laden en de aantrekkelijkheid van het aanbod. De monitor is interessant voor NAL-regio’s, professionals in de laadinfrastructuur, CPO’s, beleidsmakers en energieleveranciers.
 

Goed op weg naar 60% slim laden

Slim laden maakt het energiesysteem flexibeler en is daarmee onmisbaar voor de transities in mobiliteit en energie in Nederland. Het elektrische voertuig draagt bij aan deze transities. ‘Slim laden wordt al flink toegepast in Nederland. Momenteel verloopt 23% van alle laadsessies door middel van slim laden’, vertelt Jesper Juffermans die werkzaam is bij RVO. Op private locaties (zoals thuisladen) is dit zelfs 38%. ‘We zijn daarmee goed op weg naar de ambitie van 60% slim laden in 2025’. Vrijwel alle publieke laadpunten zijn hier nu al technisch gereed voor. Net zoals een groot deel van de private laadpunten. Met de monitor krijgen we goed inzicht in de voortgang.


De monitor is opgezet door het NAL programma Slim Laden voor Iedereen, in samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam. De monitor wordt regelmatig geüpdatet.

Ga naar de monitor Slim laden

Cookie-instellingen