Terugkijken: resulaten Nationaal Laadonderzoek 2022

08-09-2022 1978 keer bekeken

In Nederland heeft bijna tweederde van de EV-rijders (Electric Vehicel) thuis een laadplek. Bijvoorbeeld op een oprit of via een andere eigen laadmogelijkheid. Dit blijkt uit het Nationaal Laadonderzoek 2022.

Dat is het grootste landelijke onderzoek naar de laatste trends en ontwikkelingen rond het laden van elektrische auto’s. Dit is de 3e editie van het laadonderzoek. Bijna 3.000 EV-rijders deelden hun meningen en ervaringen rond elektrisch rijden.

De ‘thuisladers’ laden 50% op de eigen stroomaansluiting, 42% op een laadpaal en 8% op een stopcontact. 21% van de kilometers wordt op een publieke laadpaal in de buurt van de woning geladen. De rest laadt de elektrische kilometers op het werk op, bij een snellader, of bij een openbare laadpaal elders. Van de thuisladers heeft een opvallend hoog aantal zonnepanelen, namelijk 79%. Ter vergelijking: landelijk heeft zo’n 19% van de huishoudens zonnepanelen.

Voor het aanvragen van publieke laadpunten is overigens veel geduld nodig: in 45% van de succesvolle aanvragen duurde het 7 tot 12 maanden voor het laadpunt werd geplaatst.

Kijk hier het webinar terug

Meer informatie en het volledige rapport vind je hier

Cookie-instellingen